עוף מושלם בתנור עם תפוחי אדמה של עינת
עוף מושלם בתנור עם תפוחי אדמה של עינת
רכיבים:
12 פולקעס
4 תפו"א לבנים בינוניים קלופים
3 כפות פפריקה אדומה מתוקה
4 כפות שמן
5 שיני שום כתושות
3 כפות סויה
1 כפית מלח
במתכון כולו יש סה"כ 4 כפות שמן
אופן הכנה:
.שוטפים את הפולקעס ומנגבים טוב
2.מערבבים בקערה 2 כפות פפריקה, 3 כפות שמן , את השום ואת הסויה. כשזה מעורבב אחיד שופכים את התערובת בתחתית תבנית האפיה. שמים בתבנית את הפולקעס, ומעסים כל פולקה בנוזל האדום המהמם הזה, עד שכל הפולקעס קיבלו צבע אדמדם.
3.חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. שמים את הקוביות בקערה, ומפזרים עליהם כף פפריקה, כפית מלח, כף שמן ומערבבים, עד שכל תפוחי האדמה עם ציפוי אדמדמם. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית מסביב לפולקעס בשכבה אחת.
4.מכניסים את התבנית לתנור בחום של 250 מעלות לרבע שעה . אז מנמיכים ל225 לעוד רבע שעה. אחרי סה"כ חצי שעה מוציאים את התבנית. מפזרים רבע כוס מים רותחים מעל תפוחי האדמה
מכסים בנייר כסף את התבנית ומכניסים לעוד שעה בתנור ל180 מעלות. אחרי שעה מוכן עוף בתנור עם תפו"א מושלם !
איך נתייחס:
כרעיים = 4 מנות חלבון
פולקה ללא עור = מנת חלבון
משולש ללא עור = 3 מנות חלבון
כל תפו"א = מנת פחמימה
